Simlångsdalens Naturvårdsförening


Biologisk mångfald på Genevad Nygård

februari 07, 2018 Av: Admin Kategori: Aktiviteter

Tina Melkersson berättar om hur hon jobbar för den biologiska mångfalden på sin gård Genevad Nygård i södra Halland.

Här handlar det om att leva ihop med naturen och jobba med den istället för mot den, att se ett värde i ogräs eller döda träd istället för att försöka städa bort dem.

Du kommer att få en inblick i hur det är att leva på en liten gård med små bestånd av olika djur och hur familjen Melkerson till stor del lever av det naturen har att ge samtidigt som man försöker låta bli att tära för mycket på den. Föreläsningen ger dig också en rad tips till hur du själv kan jobba mera med naturen som en lokal resurs och på köpet öka den biologiska mångfalden i din egen närmiljö.

Tina Melkersson är utbildad trädgårdsmästare och var odlingsinspiratör på P4 Halland under 2015 och 2016. På sin gård håller hon kurser om bland annat odling och naturen som skafferi och har dessutom föreläst på SLU (Sveriges Lantbruksuniversitet) om just biologisk mångfald.

 

Simlångsdalens Naturvårdsförening inbjuder alla intresserade att delta.

 

Tid: Tisdagen den 6 Mars kl.19.00
Plats: Mahults Bygdegård i Simlångsdalen
Inträde: 100:- (Fika ingår)

Kommentarsfältet är stängt.